קבוצות תמיכה להתמודדות עם פרקינסון

ההתמודדות של חולה פרקינסון עם המצב אינה פשוטה, וכך גם בני משפחתו שצפויים להיתקל אף הם בקשיים מרובים. החדשות המעודדות הן שלא חייבים לצאת למערכה לבד. כיום ניתן להצטרף לקבוצות תמיכה מגוונות, המורכבות אף הן מחולים ומבני משפחותיהם. המציאות מראה שהקבוצות האלה יכולות לספק יתרונות שונים למשתתפים. למה כדאי להצטרף לקבוצת תמיכה ולמי זה מתאים? על כך בכתבה הבאה

הדינמיקה של קבוצות תמיכה לחולי פרקינסון

קבוצות תמיכה לחולי פרקינסון

לכל קבוצת תמיכה עשויה להיות דינמיקה משלה על פי גודל הקבוצה, מספר המשתתפים, מצבם של החולים בה וכן הלאה, אולם הרעיון הכללי הוא דומה. אלו הן קבוצות המיועדות לחולי פרקינסון, ולרוב גם לבני משפחותיהם, העורכות מפגשים במועדים שנוטים להיות קבועים.

המפגשים מועברים על ידי מנחה קבוצות מקצועי, כאשר התכנים עשויים להשתנות ממפגש למפגש. בחלק מהמקרים התהליך שעוברים המשתתפים בקבוצת התמיכה הוא הדרגתי, ומשתנה בהתאם לאופן בו ההתמודדות עם המחלה משתנה: חשבו למשל על הקשיים המלווים לאבחון המחלה בפעם הראשונה, ולעומת זאת קשיים מרובים אחרים הצצים כאשר התסמינים שלה הופכים לחמורים יותר ופוגעים ביכולת המוטורית ובתפקוד העצמאי של החולים.

הדגש בקבוצות תמיכה הוא על יצירת אווירה נעימה ככל שניתן, למרות הסיטואציה המורכבת עימה מתמודדים. המטרה היא לנסות ולראות את הצדדים החיוביים בהתמודדות עם פרקינסון הן של החולה והן של משפחתו, או לכל הפחות לנסות להתגבר בצורה מספקת על הצדדים השליליים יותר. המשתתפים בקבוצות התמיכה נוטים לא להיות שיפוטיים כלפי האחר, אלא להעניק לו עידוד וסיוע. זאת בין השאר מתוך הזדהות, סולידריות והידיעה שהתמיכה ההדדית יכולה לסייע לכל אחד מהמשתתפים.

מדוע כדאי לחולי פרקינסון להצטרף לקבוצות תמיכה?

על המטרה העיקרית של קבוצות תמיכה ניתן להסיק מהשם שלהן: לספק למשתתפים את הסיוע הנדרש להם, ובעיקר את הידיעה שהם לא ניצבים לבד. הנתונים כיום מראים שאחוז די משמעותי באוכלוסייה סובל מפרקינסון, אבל עדיין החולים ובני משפחותיהם עלולים להרגיש מרגע אבחון המחלה כאילו הם ניצבים בפני המצב המורכב לבדם. באמצעות קבוצות התמיכה יכולים המשתתפים להשיג את ההזדהות והאוזן הקשבת, שנראה שלעתים כל כך חסרים עבורם.

קבוצות תמיכה הן המקום להחלפת רשמים לגבי המחלה וצורות ההתמודדות איתה. כל אחד מהמשתתפים יכול לשתף אחרות לגבי התובנות שלו, להעניק טיפים מועילים ולקבל מנגד את ההכוונה שהוא לפעמים זקוק לה. הנחיה נכונה של הקבוצה תאפשר לעבור בין הנקודות הרלוונטיות ביותר עבור המשתתפים בקבוצה, כך שהמידע יהיה רלוונטי במיוחד.

אנשים רבים המתמודדים עם פרקינסון מרגישים שאין להם אוזן קשבת. אחרים חוששים לשתף את הסיפור שלהם, התובנות והבעיות עם אחרים, למשל עקב חוסר הרצון שהסביבה הקרובה תרחם עליהם. במקרה הזה קבוצות התמיכה עשויות לספק פתרון יעיל, ולו מכיוון שהמשתתפים יבינו שיש אנשים המתעניינים בסיפור שלהם ושרוצים לסייע להם גם כן. האדם יכול לבטא את עצמו, כולל צדדים אישיים וחושפניים, ולקבל תמיכה.

איך למצוא קבוצות תמיכה בחולי פרקינסון?

המודעות לגבי היתרונות האפשריים של קבוצות תמיכה בהתמודדות עם הפרקינסון עולה ככל שהשנים חולפות, וכך גם מספר האפשרויות בישראל להשתתף בקבוצות מהסוג הזה. קבוצות תמיכה לחולי פרקינסון פזורות ברחבי ישראל, בין אם בבתי החולים הציבוריים והפרטיים, במוסדות גריאטריים, במוסדות אחרים המעניקים סיוע לפרט או בכל מקום אחר.

תנאי הקבלה לקבוצות התמיכה לא נוטים להיות קפדניים יתר על המידה, למעט אולי שאלת כמות האנשים. הדרישה היא לשמור על קבוצות התמיכה אינטימיות ככל שניתן, מה שייצור אווירה נעימה, יקל על הדינמיקה בין המשתתפים ויאפשר היכרות אישית ביניהם. ייתכן בהחלט שיוחלט לסגור קבוצה לאחר שמגיעים למספר מסוים של משתתפים, אולם יכול מאוד להיות שניתן יהיה להצטרף לקבוצות מקבילות אחרות באותו אזור גאוגרפי.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715447

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר