מהם הסיבוכים האפשריים של מחלת פרקינסון?

למחלת הפרקינסון שורה ארוכה של תסמינים פוטנציאליים. בתחילת הדרך הם לא ברורים, או אפילו בלתי ניתנים לאבחנה בכלל, אולם עם התקדמות המחלה קשה לפספס אותם. במאמר הבא נציג עבורכם צד מורכב נוסף של ההתמודדות עם הפרקינסון, והוא שלמחלה ידועים כמה סיבוכים עיקריים. בכתבה הבאה נציג עבורכם את הסיבוכים הבולטים שבהם, ונראה לכם שיש מה לעשות כדי להתמודד איתם.

מהם התסמינים העיקריים של הפרקינסון?

סיבוכים ותופעות נלוות לפרקינסון

עוד לפני שמתייחסים לסיבוכי הפרקינסון, חשוב להסביר בכמה שורות מהם הסימפטומים הראשונים המזוהים עם המחלה. ברוב המקרים פרקינסון מתחיל עם רעד, המופיע בעיקר בידיים (בזמני מנוחה) אבל לעתים גם ברגליים. האדם הסובל מפרקינסון עלול לחוות תסמינים דוגמת נוקשות שרירים ואיטיות בתנועה, הפוגעים באופן הדרגתי ביכולת התפקוד שלו.

 

בין התסמינים המוקדמים האחרים של מחלת הפרקינסון ניתן למנות:

  • קשיי שינה
  • חוסר שקט
  • פגיעה בדיבור (שהופך ל"רך" ובהמשך גם לאיטי יותר ולברור פחות)
  • השפעה שלילית על מצב הרוח של האדם.

הסיבוכים הבולטים: הפרעות תנועה

רוב הסיבוכים של מחלת הפרקינסון נוגעים להשפעה השלילית שלה על המערכת המוטורית של האדם, שעתיד לסבול מהפרעות תנועה מוגברות ככל שהמחלה הולכת ומתקדמת. כל אחת מתופעות הלוואי הבולטות של הפרקינסון עלולות להפוך לכן לחמורות יותר.

הרעד נעשה תדיר יותר ועלול להשפיע על איברים אחרים בגוף. עקב האיטיות בתנועה האדם מתקשה לבצע את פעולות היום-יום, אפילו כאלה הנחשבות לבסיסיות יותר. נפגעת היכולת שלו לעמוד או ללכת, ותיתכנה תנועות לא רצוניות של השרירים ו"קיפאון" של אחרים. האזור בו מבחינים בכך היטב הוא הפנים, עם הפחתה הדרגתית בפעילות שרירי הפנים היוצרת מראה חסר הבעה.

רשימת הסיבוכים המוטוריים, למרבה הצער, אינה מסתכמת בכך. נוקשות השרירים עלולה להביא לכפיפה ולצליעות הולכות וגדלות של האדם. הוא עלול לפתח בעיות שיווי משקל, המקשות עליו לבצע פעולות נוספות דוגמת קימה מהכיסא או מהמיטה. אנשים הסובלים מפרקינסון נמצאים בקבוצת סיכון מוגבר לחוות נפילות, שעלולות לגרום להם נזק אדיר. אל תשכחו שמדובר לרוב באנשים מבוגרים, אצלם העצמות חלשות יותר ובעיות גופניות אחרות עלולות לצוץ עם הזמן.

בעיות ותופעות אחרות

חלק מסיבוכי הפרקינסון נוגעים לתחושות האישיות והנפשיות של החולה. הרגשות השליליים שתוארו מעלה עלולים לצוץ, ואליהם מתווספות לעיתים תחושות נוספות דוגמת ייאוש, מבוכה או רגשות אשם על העובדה שבני המשפחה והקרובים אחרים נאלצים "להקריב" מעצמם, לכאורה, כדי לסייע לחולה. כל אלו עלולים להתפתח ליתר דיכאון לכל דבר ועניין, שהוא מנת חלקם של אחוזים נכבדים מבין חולי הפרקינסון. בעיה אחרת שעלול לצוץ או להתגבר בשלבים המאוחרים של המחלה היא חרדות. שימו לב שתסמינים אלו כוללים פעמים רבות היבט ביולוגי, הקשור בעיקר לירידה ברמות הדופמין במוח.

אחוז משמעותי מבין חולי הפרקינסון מפתח, בשלבים המאוחרים יותר של המחלה, את תסמיני הדמנציה. זה מתחיל עם קשיים קלים בזיכרון או בריכוז, אבל עלול להתפתח בצורה ניכרת עם התקדמותה של המחלה. חלק מסיבוכי הפרקינסון נוגעים לתרופות בהן נעשה שימוש על מנת להתגבר על המחלה. ידוע שתרופות אלה כוללות תופעות לוואי פוטנציאליות, שעלולות להקשות עוד יותר על האדם המשתמש בהן, דוגמת הזיות.

החדשות הטובות: ניתן להפחית את הסיבוכים

חשוב להיות עם האצבע על הדופק ולשים לב לתסמינים, ובעיקר להתגברות שלהם. בעזרת שינוי במינון, בסוג התרופות ובאופן הנטילה שלהן, יחד עם טיפולים נוספים מקשת הרפואה הקונבנציונלית ו/או הרפואה האלטרנטיבית, אפשר להקטין את הסבירות לחלק מהסיבוכים או לכל הפחות להפוך אותם לחמורים פחות.
מחקרים הראו כי ביצוע של שינויים תזונתיים, יחד עם פעילות גופנית המותאמת ליכולת של האדם, עשויים לשפר פלאים את המצב שלו. בכל אופן חשוב להגיע לרופא המטפל מדי פעם לבדיקות תקופתיות, על פי תוצאותיהן אפשר לשנות אלמנטים שונים בטיפול.

 

ראו גם:

גורמים – מהם הגורמים המרכזיים להופעת מחלת הפרקינסון על פי הרפואה?

תסמינים לפרקינסון – מהם התסמינים המרכזיים של פרקניסון? ובאילו שלבים יופיעו?

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715447

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר