נטורופתיה לטיפול וסיוע בהתמודדות עם פרקינסון

נטורופתיה היא שם כולל לרפואה אלטרנטיבית רחבת היקף, הכוללת פרקטיקות פסאודו מדעיות – ולרוב גם טבעיות ולא פולשניות – לקידום ריפוי הגוף. העובדה שנטורופתיה אינה כוללת בסיס מחקרי ואקדמי מובהק הביאה לביקורות עליה לאורך השנים, אם כי כיום אנחנו עדים לשינוי מגמה.יותר ויותר עדויות על היעילות היחסית של הנטורופתיה עלות, מה שמגדיל את הביקוש לה ואת שילוב בתוכניות טיפול אחרות למצבים רפואיים מגוונים. בכתבה הבא נבחן כיצד נטורופתיה עשויה לסייע בהתמודדות המורכבת עד מאוד עם מחלת הפרקינסון.

מהו מקור הנטורופתיה?

נטורופתיה

על פי התרגום הבסיסי, המגיע אליו מהשפות היוונית והלטינית, משמעות המילה "נטורופתיה" היא "מחלה טבעית". בכך אפשר ללמוד על העיקרון המרכזי של הטיפול באמצעותה, והוא עידוד יכולת הריפוי הטבעית של גוף האדם וסיוע למעבר לאורח חיים בריא יותר. כדי להגשים את המטרות האלה – שהן ספק שחשובות עבור כל אדם באשר הוא – נעשה שימוש בכלים שונים המרכיבים למעשה את הפן המעשי של הנטרופותיה.

מהם עקרונות הנטורופתיה?

יש המתייחסים לנטרופותיה בתור תפיסת עולם, יותר מאשר טיפול ספציפי. כך או כך ידועים טיפולים שונים המרכיבים אותה, לרבות התאמות תזונתיות, שימוש במגוון צמחי מרפא, בשמנים אתריים, הקפדה על פעילות גופנית ועוד. במקרה הנוכחי יש להתאים את הטיפולים האלה לדפוסים המגוונים של מחלת הפרקינסון ולתסמינים הספציפיים המופיעים אצל האדם. כך למשל מחלת הפרקינסון מביאה פעמים רבות לבעיות שונות במערכת העיכול, דוגמת עצירויות. במקרה הזה סביר שהנטורופתיה תמליץ לעבור למאכלים הנחשבים ל"ידידותיים" יותר עבור מערכת העיכול, לרבות מאכלים העמוסים בסיבים תזונתיים או מאכלים רכים. דגש מהותי בשגרת החיים יהיה מושם על שתיית כמה שיותר מים.

הנטורופתיה היא עולם רחב מאוד, שעשוי להציע פתרונות לרבים מן התסמינים המרכזיים המזוהים עם פרקינסון: רעד, כאבים, חרדות, קשיי שינה, דיכאון ועוד. כך למשל חלק מהתסמינים האלה נובעים מרמות שאינן תקינות של חלק מרכיבי הגוף (ויטמינים, מינרלים וכן הלאה), או לכל הפחות עשויים להיות משופרים דרך השבת האיזון לגוף.

שילוב בין כמה טיפולים

ההתמודדות עם מחלת הפרקינסון היא מורכבת בכל קנה מידה. זוהי מחלה שאי אפשר לרפא לחלוטין, ושבה ההחמרה של התסמינים היא עובדה מוגמרת (גם אם קצב ההתקדמות של המחלה בגוף נחשב לאיטי באופן יחסי). עובדה זו מביאה לכך שחלק מהאנשים נמנעים מטיפולים בפרקינסון, עקב מחשבה שגויה ש"אין מה לעשות". בפועל תמונת הטיפול בפרקינסון השתפרה פלאים במהלך השנים, כך שכיום אפשר לנסות ולהאט את התקדמות המחלה, תוך הפחתה משמעותית בתסמינים שלה.

כדי שתהיה סבירות גבוהה לעשות זאת, נדרש בדרך כלל שילוב בין כמה וכמה טיפולים – לרבות טיפולים קונבנציונליים לצד טיפולים אלטרנטיביים הנחשבים למשלימים. נטורופתיה יכולה להשתלב היטב עם טיפולים שגורים לפרקינסון, בעיקר התרופות, ואף עשויה להקטין את ההתבססות על חלק מהטיפולים הנחשבים למזיקים יותר. את הנטורופתיה נהוג בהחלט לשלב עם טיפולים נוספים, דוגמת הומאופתיה, הידרותרפיה או טיפולים מהקשת הרחבה של הרפואה הסינית.

האם נטורופתיה נחשבת יעילה?

נטורופתיה, בדומה לטיפולים אחרים הנחשבים לאלטרנטיביים, מעלה פעמים רבות מחלוקות סביב שאלת היעילות שלה, כולל בהקשר לפרקינסון. חלק מהטיפולים העומדים בבסיס הגישה אינם מוכחים מספיק מבחינה מחקרית, כלומר, לא מדובר בשיטת מחקר מבוססת ראיות דוגמת רוב הטיפולים הנחשבים לקונבנציונליים. עם זאת כיום אנשים רבים יעידו בפה מלא שהנטורופתיה היא שעשתה עבורם הבדל משמעותי.

לטובת הנטורופתיה ניתן להוסיף את העובדה שמדובר בשיטה הנחשבת לאחת הבטוחות יותר. ההתבססות על רכיבים טבעיים, הבאה לידי ביטוי מובהקת בתזונה ובצמחי המרפא, מוציאה מהמשוואה למעשה את תופעות הלוואי.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715447

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר