צמחי מרפא להתמודדות עם פרקינסון

עד לפני כמה שנים, התייחסו בחשדנות לטיפולים הטבעיים בפרקינסון. גם כך המחלה הזו נחשבת למורכבת מאוד להתמודדות, ולו מכיוון שהיא אינה ניתנת לטיפול מוחלט. אם מוסיפים לכך טיפולים שאינם מוכחים באופן מלא מבחינה מחקרית, מבינים טוב יותר את החששות שגרמו לכך שהאנשים העדיפו לדבוק בטיפולים הקונבנציונליים, או אפילו לא התמידו כלל בביצוע הטיפולים. בכל זאת אנחנו עדים בשנים האחרונות לשינוי של ממש, והוא העלייה בביקוש לטיפולים מקשת הרפואה האלטרנטיבית – כולל התאמה של צמחי מרפא. עד כמה צמחי מרפא יעילים לפרקינסון? יצאנו לבדוק

זה לא קסם, זה צמחי המרפא

צמחי מרפא לפרקינסון

בדומה לטיפולים אחרים לפרקינסון, אי אפשר לבנות על צמחי המרפא לעשות קסמים. ברפואה, קונבנציונלית או משלימה, אין להם מקום. מה שכן, הטיפולים השונים עשויים להקל מאוד על התסמינים שחווה האדם הסובל מהפרקינסון או אפילו להאט את קצב ההתפתחות של המחלה בגופו. אי אפשר לזלזל כלל בנקודות האלה, שיכולות לשפר משמעותית את איכות החיים של האדם הסובל מהבעיה.

צמחי המרפא, בהקשר הנוכחי, יכולים לקבל על עצמם כמה וכמה תפקידים בהתאם למנגנון שלהם ולאופן הפעולה על הגוף. אחת הבעיות העיקריות של מנגנון הפרקינסון היא הירידה בכמויות הדופמין במוח, אך החדשות הטובות הן שצמחי מרפא מסוים – דוגמת היפריקום – עשויים להעלות את רמות הדופמין והסרוטונין בגוף. עוד ניתן למצוא צמחים נוגדי חמצון הלוקחים חלק מהותי במשוואת ההגנה על תאי העצב וכן צמחים אשר תפקידם הוא להעניק את הסיוע הנדרש למערכת העצבים. בכך עשויים לפחות חלק מהתסמינים הנפשיים והרגשיים המזוהים עם פרקינסון, דוגמת לחצים או דיכאון.

סוג אחר של צמחים תורם לפעולות הכרחיות הקשורות למערכת העיכול, גם היא נפגעת עיקרית עקב הפרקינסון. ישנם צמחים הפועלים לסילוקם של חומרי הפסולת הלא רצויים מגוף האדם, או לחלופין צמחים התומכים בכבד. קבוצה נוספת של צמחים כוללת בתוכה את הצמחים האדפטוגנים, אשר תרומתם העיקרית היא ליכולת העמידה ולהסתגלותו של האדם חולה הפרקינסון למצבים קשים (יכולת הכרחית בהתחשב באופי הבעיה שהוא ניצב מולה).

עד כמה צמחי מרפא יעילים לחולי פרקינסון?

אחת מנקודות המפתח בצמחי מרפא היא שהם יכולים לסייע לגוף רק כאשר הם מותאמים באופן מלא לאדם הזקוק להם. עקב כך נדרש אבחון של בעל המקצוע, זיהוי דפוסי הבעיה המופיעים אצלו (למשל תסמיני הפרקינסון ודרגת חומרתם) והתאמה ספציפית של צמחי מרפא. לצורך ההתאמה בהחלט ניתן להתבונן בטיפולים אחרים שאותו אדם מקבל, וזאת מכיוון ששילוב מוצלח בין טיפולים עשוי להקל פלאים על האדם החווה את תסמיני הפרקינסון.

יתרון מרכזי של צמחי המרפא, להבדיל מחלק מהטיפולים האחרים המיועדים למחלה, הוא שהם נחשבים לבטוחים בכל קנה מידה. כל עוד מקפידים על השימוש הנכון, רובם המוחלט של צמחי המרפא – מעצם היותם צמחים טבעיים – לא טומנים בחובם סיכונים או תופעות לוואי (להבדיל אלפי הבדלות מהתרופות המותאמות כיום לחולים ולטיפולים מורכבים אחרים). עקב כך אפשר להבין מדוע לא מעט אנשים מודעים לכך שאין להם למעשה מה להפסיד ומנסים לשלב את צמחי המרפא בתוכנית הטיפולים. למעשה, חלק מהצמחים מומלצים אפילו לצריכה על ידי אנשים הנחשבים לבריאים.

גם התזונה חשובה…

צריכת צמחי המרפא יכולה בהחלט להיות חלק מהשינוי המהותי יותר שעובר האדם באורח החיים שלו. מחקרים הראו כי תזונה מסוימת עשויה להפחית את הסיכונים למחלות שונות, כולל אפילו פרקינסון, כמו גם להקל על מצבם של אלו אשר המחלה כבר תוקפת אותם. עקב כך ניתן לשלב את צמחי המרפא עם בנייה של תפריט תזונתי המותאם לאופי הבעיה. אי אפשר לצפות כאן לשינויים מרחיקי לכת, בטח לא תוך זמן קצר, אולם הקלה מסוימת במצב היא בהחלט בגדר אפשרות.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715447

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר